Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Τελικός Champions League: Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης



 Έφτασε η μεγαλύτερη βραδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Απόψε στις 21:45 στο Κάρντιφ θα ακουστεί τελευταία φορά για φέτος ο ύμνος του Champions League. Οι φιναλίστ, Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης είναι έτοιμοι και πάνοπλοι για το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς.
 Η Γιουβέντους, με 6 χαμένους τελικούς σε 8 παρουσίες, θέλει σήμερα να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο. Έχει φτάσει πολύ κοντά τόσες φορές, με τελευταία εκείνη του 2015 απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά δεν τα έχει καταφέρει. Πολλά τα κίνητρα, τόσο για τον προπονητή όσο και για τους παίκτες, με τον Μπουφόν ψάχνει αυτό που λείπει από την τεράστια συλλογή του και να έχει την ευκαιρία να γίνει στα 39 του ο γηραιότερος παίκτης που κατακτά το Champions League.
Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς η ομάδα του Αλέγκρι δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης εντός συνόρων, ενώ και εκτός αυτών είχε εξαιρετική παρουσία με σήμα κατατεθέν την τρομερή της άμυνα με μόλις 3 γκολ παθητικό. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε ο προπονητής, που κατάφερε να διαχειριστεί το υλικό του μέσα στη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Στην αντίπαλη πλευρά ο Ζινεντίν Ζιντάν έφερε τη Ρεάλ ξανά στην πρώτη θέση κατακτώντας το πρωτάθλημα μετά από 5 χρόνια και ετοιμάζεται για την κατάκτηση του 12ου. Πολλά τα 12? Ποτέ δεν είναι πολλά για μια ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει συνδέσει την ιστορία της και το όνομά της με το θεσμό. Δεν πρόκειται λοιπόν να χαριστεί. Η Ρεάλ θέλει να κάνει το repeat, κάτι που έχει να γίνει από το 1990 όταν η Μίλαν έφτανε σε δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του κυπέλλου πρωταθλητριών.
Έχει την καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση αλλά δυσκολεύεται να κρατήσει το 0 πίσω καθώς μόνο σε ένα παιχνίδι δεν δέχθηκε γκολ. Σήμερα πρέπει αν θέλει να βγει νικήτρια από τη μονομαχία, να διασπάσει την πιο σκληρή άμυνα της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα να προστατέψει την εστία της από μια επίθεση που απαρτίζεται από παίκτες με περίσσευμα ταλέντου και τρομερή αίσθηση του γκολ, όπως είναι ο Ντιμπαλά και ο Ιγκουαΐν.

Οι πιθανές 11άδες της UEFA
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Pjanić; Dani Alves, Dybala, Mandžukić; Higuaín.
ΡΕΑΛ: Navas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Modrić, Casemiro, Kroos, Isco; Benzema, Ronaldo.

Ο πίνακας των σκόρερς της φετινής διοργάνωσης:


11 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

10 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

8 γκολ
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)
Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

7 γκολ
Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

6 γκολ
Κιλιάν Εμ'Μπαπέ (Μονακό)
Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

5 γκολ
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)
Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό)
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

4 γκολ
Σαούλ (Ατλέτικο)
Αντρέ Σίλβα (Πόρτο)
Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)
Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)
Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)
Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)
Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)
Αρντά Τουράν (Μπαρτσελόνα)
Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους)
Άνχελ Ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ
Άλβαρο Μοράτα (Ρεάλ)
Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν)
Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)
Λούκας Πέρεθ (Άρσεναλ)
Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)
Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)
Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)
Αρτούρο Βιδάλ (Μπάγερν)
Σίνζι Καγκάουα (Ντόρτμουντ)
Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)
Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)
Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας)
Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)


 Με γκολ η Ρεάλ Μαδρίτης γράφει ιστορία!
Εφόσον οι «μερένχες» σκοράρουν στον αποψινό τελικό με την Γιουβέντους φτάνουν τη μισή χιλιάδα στο Champions League!
Η «Βασίλισσα» έχει πετύχει 499 τέρματα στην ιστορία του θεσμού που ξεκίνησε το 1992 όταν το Κύπελλο Πρωταθλητριών άλλαξε και πήρε τη σημερινή του ονομασία. H Ρεάλ έχει την καλύτερη επίθεση στα χρονικά και τα τελευταία 25 χρόνια η Ρεάλ έχει αντιμετωπίσει 57 διαφορετικές ομάδες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Από αυτές υπάρχει μία η οποία δεν έχει δεχτεί γκολ! Πρόκειται για την Αρσεναλ που αντιμετώπισε τη «Βασίλισσα» στη φάση των «16» της περιόδου 2005/2006 και την απέκλεισε με νίκη 1-0 στη Μαδρίτη και ισοπαλία 0-0 στο Λονδίνο! Από τις υπόλοιπες 56, καμία δεν έχει καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της.
Σε ατομικό επίπεδο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει πετύχει 88 γκολ στο Champions League που αντιπροσωπεύουν το 17,6% του συνόλου (499) της ομάδας του. Συνολικά έχει 103 καθώς σημείωσε άλλα 15 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μόνο 22 ομάδες έχουν πετύχει περισσότερα από τον Πορτογάλο, ανάμεσα στις 135 που έχουν συμμετάσχει έστω και μία χρονιά στη διοργάνωση!
Οι καλύτερες επιθέσεις στην ιστορία του Champions League:
499: Ρεάλ Μαδρίτης
459: Μπαρτσελόνα
415: Μπάγερν
350: Μάντσεστερ Γ.
281: Αρσεναλ
263: Γιουβέντους
249: Τσέλσι
231: Μίλαν
218: Πόρτο
187: Λιόν

Ο «μύθος» Μπουφόν μια ανάσα από νέο ασύλληπτο ρεκόρ! 
Ο Τζιανλουϊτζι Μπουφόν είναι ένα ρεκόρ από μόνος του! Με τόσες επιτυχίες και τίτλους έχει γράψει ιστορία με "χρυσά" γράμματα! Ακόμα και τώρα όμως στα 40 του χρόνια φλερτάρει με ένα ακόμα ασύλληπτο ρεκόρ.

Ο αρχηγός της Γιουβέντους θα γίνει ο γηραιότερος νικητής του Champions League σε περίπτωση που η ιταλική ομάδα επικρατήσει της Ρεάλ το Σάββατο, στον τελικό του Κάρντιφ. Ο τερματοφύλακας-μύθος του ιταλικού ποδοσφαίρου σήμερα φτάνει 39 ετών και 129 ημερών, ενώ ο Μαλντίνι ήταν 38 ετών και 331 ημερών όταν ως αρχηγός της Μίλαν σήκωσε το τρόπαιο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, μετά τον τελικό εναντίον της Λίβερπουλ το 2007.
Το ρεκόρ αυτό λοιπόν κρατάει εδώ και μία δεκαετία και ο Μπουφόν θα επιδιώξει να το κάνει δικό του!
Ο Μπουφόν συμπεριλαμβάνεται ήδη στους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες που έχουν συμμετάσχει σε τελικό. Στα 37,5 χρόνια δεν κατάφερε να κατακτήσει το Champions League καθώς η Γιούβε ηττήθηκε από τη Μπαρτσελόνα (6/6/2015).

 Οποιαδήποτε πρόβλεψη σε έναν τελικό Champions League είναι ρίσκο. Ας το κατακτήσει ο καλύτερος...και μακάρι να είναι ο Τζιανλουϊτζι Μπουφόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου