Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

"Πατριδογνωσία" ή τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη...

gennatas-patridognosia-1212015
Χθες, Παρασκευή, παρακολούθησα την παραπάνω θεατρική παράσταση, την "Πατριδογνωσία. Η παράσταση παίζεται στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ, στην κεντική του σκηνή, Αλκμήνης 8-12 στο Γκάζι απέναντι, στα Κάτω Πετράλωνα, δίπλα στην Πειραιώς. Μια εξαίρετη προσπάθεια αποτύπωσης της σημερινής κοινωνικής και φυσικά πολιτικής πραγματικότητας. Εξαιρετικές ερμηνείες τόσο από τον Γεράσιμο Γεννατά όσο και από τους δύο μουσικούς που τον συνόδευαν: Τον Βασίλη Μπαρμπούνη στο πιάνο και στην κιθάρα και την Φυλένια Σπαχή στο βιολοντσέλο. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!
 Η «Πατριδογνωσία’» δεν είναι μια απλή »πολιτική επιθεώρηση». Είναι η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά κι ο κόσμος ολόκληρος μέσα στη σύγχρονη αρένα της ανθρώπινης εξαθλίωσης, όπου πρωταγωνιστούν τύραννοι σημερινοί, με θεατές τους λαούς και σκηνές από σκληρούς αγώνες και προδομένα όνειρα.
Ο καλαίσθητος συνδυασμός μουσικής και ποιητικού λόγου και σίγουρα η ευκαιρία για η ερμηνεία του Γεράσιμου Γεννατά σπάει το φράγμα μιας ακόμη »stand up comedian» παρουσίας.
Ο Γεράσιμος Γεννατάς σατιρίζει καταστάσεις και πρόσωπα, μοιράζεται σκέψεις και συναισθήματα, ιδέες και προβληματισμούς, για τα όρια της εξουσίας στην καθημερινή μας ζωή, σπάζοντας το φράγμα μεταξύ αιχμηρού και αστείου, διασκέδασης και κραυγής Κορυφαίες στιγμές οι αλληλεπιδράσεις με τους θεατές!
Πρόκειται για μια μια σκηνική σύνθεση πάνω σε κείμενα των Ξενοφώντα, Θουκυδίδη, Λειβαδίτη, Γαλίτη, Γεννατά και μελοποιημένα ποιήματα που ακούγονται ζωντανά σε πρώτη εκτέλεση των Μαγιακόφσκι, Μπρεχτ, Έλιοτ, και Λασκαράτου. Μην το χάσετε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου