Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ο πολυπράγμων Σάκης Μπουλάς (1954-2014)


Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 60 ετών, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου ο αγαπημένος ηθοποιός, δημιουργός και ερμηνευτής Σάκης Μπουλάς, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο Σάκης Μπουλάς, που έχει γράψει στίχους στο «Φλασάκι» και το «Μπανάκι Μανάκι» (μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας). Ο Σάκης Μπουλάς, που υπογράφει τους στίχους και στο «Τσικαμπούμ», και στο «Μπριγιόλ», και στο «Ρέγγαι και λακέρδαι» (μουσική: Γιάννης Γιοκαρίνης). Ο Σάκης Μπουλάς, που έχει κάνει τον ελληνικό στίχοι στο «Σεμπάστιαν» (μουσική – στίχοι: Steve Harley). Ο Σάκης Μπουλάς, που τραγουδούσε το «Caruso» (μουσική – στίχοι: Lucio Dalla) στα προγράμματά του, αφήνοντας άφωνο το ακροατήριο με τις φωνητικές και τις ερμηνευτικές του ικανότητες. Ο Σάκης Μπουλάς, που έδινε άλλη διάσταση στο «Παλιό μου παλτό» (μουσική: Λάκης Παπαδόπουλος – στίχοι: Sunny Μπαλτζή) τραγουδώντας στο με ξεχωριστό πάθος.

Ο Σάκης Μπουλάς ο ηθοποιός, που θα μείνει για πάντα χαραγμένος στη μνήμη μας για τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Ο Σάκης Μπουλάς, ο στιχουργός, που έγραψε λίγα τραγούδια, αλλά τόσο αγαπημένα και πολυτραγουδισμένα. Ο Σάκης Μπουλάς, ο τραγουδιστής, που «έπαιξε» το ρόλο του Λάμαχου στους ιστορικούς «Αχαρνής» του Διονύση Σαββόπουλου το 1976. Ο Σάκης Μπουλάς, ο stand – up comedian, που μας έκανε άπειρες φορές να γελάσουμε. Ο Σάκης Μπουλάς, με τα μεγάλα αυτιά, που μόνο να αυτοσαρκάζεται ήξερε, ακόμα και σε σχέση με την τελευταία περιπέτεια της υγείας του. Ο Σάκης Μπουλάς, με το Γιάννη Ζουγανέλη στο πλευρό του, σχεδόν πάντα. Ο Σάκης Μπουλάς, που, μαζί με την παρέα του, έγραφε καλλιτεχνική ιστορία στο «Αχ Μαρία». Ο πολυδιάστατος, πολυπράγμων και πολυσχιδής Σάκης Μπουλάς. Μια μεγάλη απώλεια για την ελληνική τέχνη.

Καλό ταξίδι Σάκη Μπουλά. 

Η ζωή του
Γεννήθηκε το 1954 στο Κιλκίς, ωστόσο μεγάλωσε στον Πειραιά. Από ιδιοκτήτης καταστήματος με έπιπλα βρέθηκε στο σανίδι, στις κάμερες, πίσω από τα μικρόφωνα, πάνω από χαρτιά με στίχους. Με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά δημιούργησαν το πρώτο μουσικό καφενείο στην Ελλλάδα, το Σούσορο, συνδυάζοντας μουσική με θέατρο και άλλες παραστάσεις.

Η προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το Μπουλάς-Ελλάς, (1986), Ας πρόσεχες (1987), Ζαμανφού, (1992), Έκθεση ιδεών με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000)

Τηλεόραση: Κουφώματα (ΕΡΤ, 1988), Δέκα λεπτά κήρυγμα(Mega, 2000-2003), Σαββατογεννημένες (Mega, 2003-2004), Πενήντα-Πενήντα (Mega, 2005-2007), 7 Θανάσιμες Πεθερές (Mega, 2006-2007) κ.α.

Κινηματογράφος: Ο Δράκουλας των Εξαρχείων(1983), Ντελίριο (1983), Η Αγάπη είναι ελέφαντας (2000), Λουκουμάδες με Μέλι (2004), Ηθικόν Ακμαιότατον (2005), Το φιλί της ζωής (2007), Πεθαίνω για σένα (2009) και Μια φορά και ένα μωρό (2011).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου